Paco. Poppy. I, a casa nostra, Pinxo. Creat per la il·lustradora parisenca Magalie Le Huche, aquest gos melòman, alegre, curiós i viatger protagonitza una de les millors col·leccions amb continguts musicals per als més petits. També, i no menys destacable, uns dels contes sonors que tracten amb més delicadesa l’oïda de pares i mares massa sovint atacada per contes i joguines amb melodies enllaunades i repetitives.

Fins al moment hi trobem títols com En Pinxo i l’orquestra, En Pinxo i Vivaldi, En Pinxo i Mozart, En Pinxo i la música africana, o En Pinxo i el jazz, entre d’altres, editats per Estrella Polar (Edicions 62). Pàgina rere pàgina, icones amb fragments musicals i sons completen una història que té lloc en una època, en un país i en una realitat ben diferent. Una banda de música pop-rock a Londres, el debut en un club de jazz de Nova Orleans, un concurs de ball en una discoteca dels 70, el carnaval de la Venècia de Vivaldi, una escena de Mozart a l’òpera de París… 

Amb una selecció musical acurada, els contes ofereixen peces conegudes com Les quatre estacions de Vivaldi, El carnaval dels animals de Saint-Saëns, la sonata Alla Turca de Mozart, o el West End Blues de Louis Armstrong, però també moltes altres melodies per descobrir. Sense oblidar riffs de guitarra, cors de ratolins, percussions de petxines, timbres de bicicletes, veïns enfadats i granotes despistades.

Si bé estan recomanats a partir de 3 anys, són llibres que es poden gaudir a capes i donar-los, així, un llarg recorregut. En tres, dos, un… augurem presentació del club de fans d’en Pinxo!