Ens fem vells i perdem la memòria. La vellesa és una massacre. Vellea puta. Deixar passar el temps. Deixar passar el temps. Mirar la tele. Deixar passar el temps. Ava Gardner i Frank Sinatra. In the wee small hours of the morning. Jo sé que tinc alguna cosa i no sé què és. La vida se’ns n’ha anat a la carrera. La vida se’ns n’ha escapat a la carrera. Encara estem vius. Però açò és vida? Però ací estem. Aguantant. Aguantant. Si no fan pel·lícula, faran futbol. En 60 anys només ens hem separat 3 voltes. Eixe moment en què ja no tornaràs a veure arribar una altra estació. L’última primavera. Com has de passar l’hivern? Paco el Pardal, perquè sempre tenia el pardal a punt. No sé ni per què parle amb tu. De vegades pareix que estàs en un altre món. La nostra Maria tocava el clarinet, com tu. La casa com a presó. Porta’m el diari. No estic. Però com hi has d’estar? Si són les esqueles! Això vol dir que estic viu. Posa la tele. Si no hi fan res! Però fa companyia. Fa companyia. Em tracten com si fóra un xiquet menut. Els dos braços eren els més forts del poble. Per a què és la pastilleta? Per al mal del braç. En Canal 9 estan fent Fray Escoba. Tu sempre has sigut la dona més bonica i més bona del món. La xiqueta no ha vingut? No. Doncs l’hora que és ja no vindrà. No. No vindrà.

Títol: Els dies de la nit
Autor: Joan Lluís Moreno
Intèrptes: Neus Agulló i Tomàs Mestre
Direcció: Pep Cortès