L’editorial valenciana celebra el sisè aniversari amb un nou web i un vídeo on posa en valor la cultura i el cooperativisme en temps de crisi

Sembra Llibres acaba el 2020 amb més de cinquanta títols publicats. Quan es compleixen sis anys del seu naixement, aquest projecte cooperatiu ha estat capaç de consolidar-se com una de les editorials valencianes més destacades gràcies al suport dels lectors i una línia editorial independent i de qualitat en la nostra llengua.

Per celebrar aquests cinquanta llavors, Sembra ha publicat a les seues xarxes un vídeo enregistrat a la ciutat on té la seu, València, en homenatge al món del llibre en la nostra llengua. Les llibreteres de La Repartidora, La Rossa o La Traca, escriptors com David Segarra, Isabel Canet, Joanjo Garcia, Xavi Sarrià o Laia Asso, la il·lustradora Aitana Carrasco i els cooperativistes de l’editorial són alguns dels rostres que, conjuntament, volen recordar la perseverança i resiliència que històricament ha permès sobreviure la cultura en la nostra llengua. Uns valors que, sumats als de la solidaritat i el suport mutu que implica el cooperativisme, s’han demostrat encara més necessaris en els temps de pandèmia en què vivim.

Malgrat la crisi, l’editorial valenciana ha crescut en lectors i en socis cooperativistes que han permès ampliar les publicacions i col·leccions, com la nova sèrie Bàsics estrenada enguany amb obres curtes i didàctes com Palestina. Una història essencial, de Jorge RamosLGTBI Claus bàsiques, d’Eugeni Rodríguez i Cristian CarrerDesobediència i democràcia de Howard ZinnPrincipis elementals de filosofia de Georges Politzer.

En aquest any complicat Sembra Llibres ha seguit apostant per la narrativa amb la traducció de grans autores internacionals com Virginie Despentes, amb la trilogia Vernon Subutex, finalista del premi Booker i que Filmin acabava d’estrenar en format sèrie;  Minna Salami, amb l’assaig L’altra banda de la muntanya; o Kopano Matlwa, amb la novel Coconut ha guanyat el premi Wole Soyinka, considerat el Nobel africà, i el de la Literatura de la UE. També ha traduït per primera vegada al català al prestigiós escriptor basc Harkaitz Cano amb la novel·la Pasaia Blues.

Enguany també ha continuat publicant una atractiva línia de literatura per a infants i joves com la premiada novel·la La Cabra d’Anne Fleming o la nova obra de Jaume Monzó, Sense Connexió, que en dos mesos ja ha arribat a la segona edició. En aquest sentit, ha publicat reedicions de luxe de grans clàssics com Les aventures d’en Cebeta de Gianni Rodari, coincidint amb la celebració del seu centenari, Bon viatge Pitblanc! d’Empar de Lanuza o Terra Baixa d’Àngel Guimerà. També, el primer llibre de l’artista de carrer Marc Peris, qui amb Pintamurs haampliat la col·lecció de llibres il·lustrats per als menuts de casa. 

Amb tot, Sembra Llibres encara el nou any amb energies renovades i l’estrena d’una nova pàgina web amb disseny gràfic de la cooperativa Joan Rojeski. I, malgrat la pandèmia, ja prepara el catàleg de llavors del 2021 amb un primer anunci: I ara jo què faig? Com vèncer la culpa climàtica i passar a l’acció, del valencià Andreu Escrivà, que es publicarà al mes de gener. 

Mercè i Víctor Pérez, cooperativistes de Sembra Llibres