Hi ha paraules i situacions que ens fan venir al cap cançons o passatges de pel·lícules. A mi, de vegades, em fan venir imatges. Aquestes són algunes de les que vaig pensar un dissabte, fa ja més de dues setmanes, amb el confinament acabat d’estrenar. Ara, en seleccionaria unes altres. Ja no em reconec en algunes. Les mire i pense “quina ingenuïtat, aquells dies!”. 

Però eixos també fórem nosaltres: els que ens trobàrem davant d’una prestatgeria incomprensiblement buida o enmig de situacions surrealistes en un supermercat; els que tractàrem de buscar la pau en els petits plaers domèstics, en un carrer desert a destemps o en el raig de llum que entra per la finestra entre les 9.12 i les 9.57 h.

Edward Hopper i la solitud urbana. Diumenge de bon matí. 1930
Johannes Veermer i els interiors domèstics. La lletera. 1658-1660
Carl Holsøe i la contemplació des de la finestra. Esperant a la vora de la finestra. Finals del XIX.
Henri Matisse i la lectura. Lectora en un fons negre. 1939
Henri de Toulouse-Lautrec i els llits. Al llit, el bes. 1892
La vida en pijama. Tothom coneix el signe del bon cafè. Anunci publicitari amb pintura Dave Mink dels anys 1950
Allen Hirsch i la TV. Espentant la TV. 1979
Andy Warhol i el menjar en conserva. Llanda de sopa Campbell’s. 1969
David Horowitz i les cues al supermercat. 1970